Sport

2014.06.10. 09:03

Maratoni szicíliai ütközet

Fucsovics Márton két és fél órás csatában került az olaszországi verseny második fordulójába.

Fucsovics Márton két és fél órás csatában került az olaszországi verseny második fordulójába.A szicíliai Caltanissetta városában versenyez Fucsovics Márton (199. a világranglistán), és mivel a nyíregyházi teniszező megnyerte a hétfőn késő estére kiírt, maratoni csatába nyúló mérkőzését, továbbra is érintett a 106 500 euró összdíjazású, salakpályás challengerviadalon.

Marci első ellenfele az olasz Gianluca Naso (289.) volt, aki ellen 6:3-ra nyerte az első szettet, majd ugyanúgy 6:3-ra veszítette el a másodikat. A döntő játszmában ádáz küzdelembe bonyolódtak egymással a felek, végül a lehető legkisebbnek mondható különbséggel, a tie-breaken belüli 7–5-ös sikerrel született meg Fucsovics 6:3, 3:6, 7:6-os győzelme. A mérkőzés 2 óra 31 percen át tartott.

Az olaszországi viadalon Marcinak kedden nincs jelenése, a szerdai folytatásban pedig a brazil Joao Souzával (150., korábbi stabil top százas játékos, akinek a 84. volt a legjobb helyezése) mérkőzik a legjobb nyolc közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!