Most már tényleg kötelező nyerni

Bajnokságbeli első sikerét az élvonalba visszakerült Debrecen ellen szerezheti meg a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, a negyedik forduló mérkőzését szerdán 18 órától játsszák a bujtosi csarnokban. A csapat névsora

Ugyan a mezőny eddigi három nyeretlen csapatából kettő találkozik egymással a szerdai (18 óra) élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokin a bujtosi csarnokban, a Marso-Vagép NYKK és a Debrecen tudásszintje azért attól távolabb van attól, mint a két gárda jelenlegi tabellán elfoglalt pozíciója. Természetesen a nyíregyháziak képviselik a nagyobb játékerőt (ezt a felkészülési időszakban vívott két meccsen igazolták is), így az újonc ellen hazai pályán kötelező a győzelem Kmézics Zoran legénysége számára. De vajon a trénernek vannak-e elvárásai a különbségre vonatkozóan?

– Csak nyerjünk valahogy egy ponttal – sóhajtott a tréner. – Mindent a maga idejében, előbb legyen biztos a győzelmünk, aztán majd ráérünk gondolkodni azon, hogy milyen különbségű siker lenne igazán jó és a meccs képe dönt majd arról is, hogy ki mennyi játéklehetőséghez jut. Azzal viszont egyetértek, hogy kötelező a győzelem megszerzése, több szempontból is. Az egyik, hogy nagyon vágyunk már az első bajnoki sikerünkre, illetve hazai pályán, esélyesként fogadjuk ellenfelünket. Szükségünk van egy kis önbizalomra is, mert a már többször emlegetett mentális problémák miatt eddig csődöt mondtunk akkor, amikor át kellett volna lendülnünk a holtponton.

A Debrecent szeptemberben két hazai meccsen is simán verte az NYKK, de azóta az ellenfélhez új irányító érkezett az amerikai Steven Dagostino személyében.
– Azt hallottam a játékosról, hogy színesedett vele a Debrecen támadójátéka, ezzel együtt erősödött a csapat is – folytatta Kmézics mester. – A felkészülési időszak eredményei ellenére nem szabad lebecsülnünk a szerdai ellenfelet, már csak azért sem, mert Trivunovics játékára továbbra sem számíthatunk, így nem a legjobb csapatunkkal lépünk majd pályára.

– Bodnár Tibor –

NB I. A csoport

Férfiak, 4. forduló

További mérkõzések, szerda: Kecskemét–Kaposvár,
Paks–Körmend, ZTE–Falco KC, Sopron–Hegyvidék.
Csütörtök: Pécs–Albacomp. November 12.: Szolnok–Dombóvár.
hirdetés