Most már tudni, mekkora a kár: több száz hektárnyi gyümölcsfa fagyott el

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Ahogy arról több alkalommal is beszámoltunk már, április 21-éről 22-ére virradóra komoly fagykár érte az országot. A több órán keresztül mért mínuszok jelentős károkat okoztak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, főként a beregi és a nyírségi területeken „pusztított” a fagy.


Portálunk folyamatosan tartja a kapcsolatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei Igazgatóságával, ahol a gazdák kárbejelentéseit összesítik.

Rácz Imre megyei elnök szerdán még nem tudott pontos információval szolgálni a fagykár mértékéről, csütörtökön azonban „fellebbentette a fátylat”. A lent olvasható szám­adatok a szerda esti feldolgozottságot tükrözik.

Adatok (szerda)

216 gazda bejelentését regisztrálták 831 hektárról. A bejelentések alapján a keletkezett kár mértéke egyes esetekben 25 és 100 százalék közötti. 655 hektár alma, 94 hektár meggy, 17 hektár őszibarack, 13 hektár dió, 5 hektár földieper, 22 hektár körte és 25 hektár szilva károsodott. A megyei igazgatóság hozzátette: nem minden bejelentés a falugazdász-hálózaton keresztül történt, így az igazgatóság nem rendelkezik teljes körű információval.
hirdetés