“Most megöllek” – Megkéselte a saját fiát, próbaidőt kapott

“Most megöllek” – Megkéselte a saját fiát, próbaidőt kapott
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte P. Z. vádlottat A Nyíregyházi Törvényszék 2018. február 12-én. A szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság – tájékoztatott dr. Toma Attila.

A Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője ismertette: P. Z. Jékén lakott közös háztartásban feleségével, és gyermekével, P. A. sértettel. 2015. július 9-én este a fiú ittas állapotban tért haza a lakóházba, ahol a szülei az ágyban fekve tévéztek. Beszólt a hálószobába az édesanyjának, hogy készítsen ki neki fehér inget és sötét nadrágot, mert másnap temetésre fog menni. Ezt hallva a szintén ittas állapotban lévő apa felugrott az ágyból, magához vett két kést, és „most megöllek” felkiáltással kiment a fiához az előszobába, a sértett az apját trágár szavakkal szidalmazni kezdte, majd ezután az apa a fiát hason és mellkason szúrta. A sértett átmenekült a szomszédba, aki mentőt hívott hozzá. A sérülések miatt P. A. közvetlen életveszélyes állapotba került, sürgős orvosi ellátás hiányában életét vesztette volna.

– A törvényszék nem látta indokoltnak a 67 éves, büntetlen előéletű, cselekményét őszintén beismerő és megbánó vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, ezenkívül tekintettel volt a sértetti közrehatásra, valamint arra, hogy a fiú megbocsátott az apjának. Az ítélet jogerős – tette hozzá a sajtószóvivő.

KMTovábbi hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek


hirdetés