Most sajnálhatják csak igazán…

A válogatottban is bemutatkozott Nagy Imre (jobbról) bombagóllal biztosította be a nyírgyulaji győzelmet
A válogatottban is bemutatkozott Nagy Imre (jobbról) bombagóllal biztosította be a nyírgyulaji győzelmet - © Fotó: Pusztai Sándor
Csenger – Ilyen játékkal nem lehet gondja a Gyulajnak, élen áll a remeklő Csenger.

Az már az alapszakasz záróforduló előtt a napnál világosabb volt, hogy a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata – ellentétben az előző szezonnal – ezúttal nem férkőzhet be a legjobb hat közé, vagyis lecsúszott a felsőházi rájátszásról. A folytatásban az alsóházi csatározásban, magyarán a kiesés megúszásáért vívott küzdelemben lesz érdekelt a nyírségi együttes. A lapokat tehát már leosztották, mindazonáltal mégis jelentőséggel bírt az Aramis otthonában tett túra. A Lovas-gárda a hetedik helyet iparkodott megvédeni, hogy a riválisokhoz képest a legtöbb, öt ponttal kezdje a végjátékot. Nos, a gyulajiak elérték céljukat, jó teljesítményt nyújtva győztek az élcsoportba beágyazódott budaörsiekkel szemben: Orosz Dániel szemfüles találata után ugyanis Nagy Imre betyárosan nagy góllal eldöntötte az összecsapást. Ilyen teljesítmény láttán sajnálhatják csak igazán, hogy korábban, elsősorban az őszi idényben jó néhány meccset elszúrtak, holott a jelek szerint több volt a csapatban…

– Jól játszottunk, úgy érzem, ezen a meccsen jobbak voltunk, mint az Aramis. Orosz Dániel újabb góljához gratulálok, akárcsak Nagy Imre bombájához. Küzdöttünk, jobban akartuk a győzelmet, ami számunkra fontos volt. Tudom,a fiúkat is bosszantja, hogy így alakult a bajnokság, de nincs idő töprengeni a múlton, meg kell oldani az előttünk álló feladatokat – fejtegette Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.
Mindeközben az NB II. Keleti csoport felsőházi rájátszásának második fellépését teljesítette a Csenger. A szatmáriak ugyebár hazai sikerrel nyitottak, a Berettyóújfalu II vendégeként viszont sérülésektől tizedelve, meglehetősen tartalékos összetételben léptek pályára. Szilágyi Sándor ,,fázott is,, a késő esti mérkőzéstől, ehhez képest a szakvezető aggodalmára totálisan rácáfolva a szívvel-lélekkel hajtó Csenger ismét nyert és két kört követően az élen tanyázik!

– KM-KT –

Futsal

NB I., 18. forduló

Aramis–Nyírgyulaj KSE 0-2 (0-0)

Budaörs, 200 néző, v.: Kovács G., Borbás B.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Nagy I., Sánta J., Angyalos A., Siska G. Csere: Végső Zs. (kapus), Szép T., Czerula Zs., Lovas N., Orosz D., Tóth B., Gömze A., Szabó Á., Faragó L. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Orosz D., Nagy I.
További eredmények: Haladás–Rába ETO 1-2, Berettyóújfalu–Dunaferr 3-0, Veszprém–Ferencváros 4-3, Bőny–Göcsej Zalaegerszeg 3-3.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Győri ETO 51 pont, 2. Dunaferr 36, 3. Berettyóújfalu 31, 4. Veszprém 27 (63-51), 5. Aramis 27 (59-69), 6. Haladás 26, 7. Nyírgyulaj 23, 8. Göcsej Zalaegerszeg 19, 9. FTC 13, 10. Bőny 3.
NB II., Keleti csoport, rájátszás

Berettyóújfalu II–Csenger 2–4 (1–1)

Berettyóújfalu, 100 néző, v.: Modes O., Belicza B.

Csenger: Szabó J. – Pankotai I, Rigó A., Juhász N., Szilágyi L. Csere: Juhász S. (kapus), Katona P., Devits Á. Csatári Á., Orosz F., Osváth S., Bodó R., Szilágyi S. Játékos-edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Katona P., Kondás K. (öngól), Pankotai I., Orosz F.,
hirdetés