Mostantól “cirkálók” Miskolcon

Dr. Kökényesi Antal vezérőrnagy a B.A.Z. megyei Rendőrfőkapitányság vezetője percekkel ezelőtt jelentette be a Miskolci Idősügyi Tanács tagjaival folytatott beszélgetésben, hogy mától külön nyomozói csoportot hoztak létre Miskolcon “cirkáló” elnevezéssel.

Ezeknek a civil ruhás rendőröknek a feladata elsősorban az lesz, hogy a Miskolcon történő zseblopások, tolvajlások elkövetőit tetten érjék a közterületeken, piacokon, villamoson és buszon és elfogják, hogy a törvényes felelősségre vonásuk megtörténhessen. Ezeknek, a közvéleményt nagy mértékben irritáló bűncselekménynek a bizonyítása utólagosan már nagyon nehéz. Még ha később egy feljelentés alapján el is fogják a zsebmetszőt már sokkal nehezebb a bizonyítás mint a tettenéréskor.
Az Idősügyi Tanácsot egyébként azért hívta meg a főkapitány, hogy közvetlen beszélgetés formájában ismertesse velük a rendőrség tavalyi eredményeit, idei célkitűzéseit, különös tekintettel a már nem aktív korúak, nyugdíjasok érdekében. Arra is mód nyílik, hogy a tanács tagjai észrevételt és javaslatokat tegyenek. A “mini” konferencia után a tagok a Főkapitányság Kiképző Központjába mennek, ahol megnézik a rendőrők felkészítését, sőt arra is lehetőségük van,hogy bizonyos szituációs lőgyakolatot megnézzenek és maguk is kipróbálják.

PT
hirdetés