Motiváló filmek álláskereséshez II.

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Noha álláskeresőként is vannak napi teendőink – frissen felkerülő állások megtekintése, önéletrajz-frissítése, pályázati anyag elkészítése, jelentkezés, szakmai képzés, és még sorolhatnánk – néha azért megengedhetünk magunknak egy kis kikapcsolódást. Szerencsénkre van pár olyan film, amelyből sok erőt, ötletet, tanulságot meríthetünk az álláskeresési időszak átvészeléséhez.

Korábbi cikkünkben bemutattunk pár filmet nehéz sorsú emberekről, akik kitartással kitudtak törni a reménytelennek hitt helyzetükből és sikeresekké váltak. Mai cikkünkben folytatjuk az ajánlást három igaz történettel!

Pelé (Pelé: Birth of a Legend, 2016)

Egy önéletrajzi film a háromszoros világbajnok brazil focistáról, Peléről. A film bemutatja, hogyan lett a nincstelen, tehetséges kisfiúból legendás labdarúgó. Mennyi nehézséggel kellett megküzdenie azért, hogy önmaga lehessen.

Katwe királynője (Queen of Katwe, 2016)

Az ugandai nyomornegyedben felnevelkedő Phiona Mutesi életét mutatja be, aki egy misszionárusnak köszönhetően elkezd sakkozni tanulni. Tehetségének és kitartásának köszönhetően sakkbajnokságot nyer és többször is képviseli Ugandát a sakk olimpián.

Életem a szörf (Soul Surfer, 2011)

Az amerikai Bethany Hamilton életét mutatja be, aki még a cápatámadás után sem adta fel a szörfözés iránti szeretetét és profi szörfös vált belőle.

Forrás: cvonline.hu!
hirdetés