Motorosok a zaklatások ellen, Miskolcról indulna a kezdeményezés

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: ORFK
Miskolc – Megyénkből szerveződik a zaklatott gyerekek mellett kiálló motoros csoport.

Körbejárták az internetet azok a videók, amelyeken holland, amerikai motorosok vittek iskolába zaklatott gyerekeket, ezzel demonstrálva, hogy nincsenek egyedül. Ezek az esetek ihlették a szihalmi, de Miskolcon autóvezető-oktatóként dolgozó Mihály Zsoltot, hogy elindítsa hazánkban is a kezdeményezést.

– Egy politikától, szervezetektől és motoros csoportoktól független társaságra gondoltam, akik a társaik által zaklatott, terrorizált gyerekeket elviszik és elhozzák az iskolából, így jelezve, hogy nincs egyedül.

Elbeszélgetnek velük

Ezek a gyerekek gyakran magukba zárkóznak, úgy érzik, senki nem segíthet rajtuk és pont a családjuk számára nyílnak meg legkevésbé. Lelkileg sokat jelenthet számukra – a külhoni példák alapján is – egy ilyen akció. Persze emellett elbeszélgetünk velük és, ha van rá módunk, akkor más módon is segítünk – mondja a kezdeményezésről Mihály Zsolt.

Hangsúlyozza, hogy abszolút erőszakmentes akciókról van szó, szigorúan a törvényes keretek között maradva. A kezdeményezést két napja indította útjára a közösségi portálon, de máris kétszáz fölött van a segíteni akaró motorosok száma az ország minden részéből. Szelíd motorosok néven megtalálható csoportjuk, és a honlap is készül. Hamarosan megjelennek a plakátjaik is, amelyen a legközelebbi segítő koordinátor elérhetősége is ott lesz. A tervek szerint az első akcióra sem kell sokat várni, ugyanis érintett családok is szép számmal jelentkeztek.

– ÉM-HI –
hirdetés