Nyíregyháza hírei

2013.03.07. 12:54

Vasvillára szúrták Cukit

Oros - Álltakórházba vitték azt a yorkit, amit egy szomszéd döfött le két napja vasvillával Oroson.

Oros - Álltakórházba vitték azt a yorkit, amit egy szomszéd döfött le két napja vasvillával Oroson.

A szomszéd szólt, hogy megfogta a kutyát, érte kellene menni – mesélte az előzményeket Gulácsi Miklós az orosi portán, majd megmutatta, hogy hol volt bezárva a yorki, mielőtt átszaladt. A fiú, Sándor ment a kutyáért, de amit látott, attól rosszul lett. Elmondta: a kicsi kutya a földbe szúrt vasvillán lógott. A szomszéd kihúzta a földből, majd egy léccel kotorta bele a testet egy nylon zsákba. A szomszédot kérdeztem, így kell egy kutyát megfogni? Ő arra hivatkozott, hogy a kutya a tyúkjait fogta meg, de sem tollat, sem elpusztult tyúkot nem láttam. Az alélt állatot azonnal kórházba vittük, és kihívtuk a rendőröket. A szomszédot megbilincselték és elvitték, azóta nem láttuk.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétség elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben. A gyanúsítottat bilincsben vitték el, mert a rendőrkapitányságra állították elő. A nyomozás őrizetbe vétel nélkül folyamatban van – adott tájékoztatást az esetről Tamásné Berki Bianka r. őrmester.

A szomszéd valójában a harmadik portán él, de a kertek hátsó része szabad, mindenki át tud járni a másikhoz. A tyúkok most is ott kapirgáltak Gulácsiék portáján. Kopogtatásra a férfi felesége jött a kapuhoz, de nyilatkozni nem kívánt. Annyit elmondott, hogy a férje kórházi kezelésre szorult, ezért nincs otthon.

A brutális bánásmód nyomán a kiskutya most a Nyíregyházi Állatkórház betege.

-A nyakán két oldalt egy-egy szúrt seb van. Nyelése, légzése rendben van, a helyi gyulladás miatt infúziós kezelésre szorul, ez ugyanis a belső szerveket fokozottan igénybe veszi. Szépen eszik, élénk, de hányt, most gyógyulgat – mondta dr. Tári Eszter. A kiskutya Gulácsiék lányának, Laurának a kedvence. Addig, amíg újszülöttjével haza nem ment a kórházból, állatkínzás a lakásban élt. Most boldogan ugrálva üdvözli a gazdit, nem törődve a sérüléssel infúzióval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!