MSZP: Normatív támogatás kellett volna a politikai támogatás helyett

By M. Magyar László
Nyíregyháza – Furcsa lehet egy ellenzéki politikus szájából hallani, de az idei „önhikis” támogatásnak vannak pozitív vonásai: az egyik az, hogy minden pályázó település kapott támogatást, a másik említésre méltó tényező pedig az, hogy kis összeget nem osztott le a kormányzat – kezdte csütörtökön nyíregyházi sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

Ez utóbbira példaként említette, hogy míg tavaly 200 ezer forintot is kapott megyebeli település, az idei legkisebb összeg 500 ezer forint volt.

Ugyanakkor azt is megjegyezte az ellenzéki politikus, hogy erősebben  fogott a ceruza a pénz odaítélésénél akkor, amikor a FIDESZ-hez elkötelezett polgármester által vezetett településről volt szó. Példaként említette Nyírbátor és Túristvándi esetét: bár jóval több lakosa van a történelmi városnak, mégis majdnem ugyanannyi pénzt kapott, mint a vízimalmáról ismert község. Halmi József szerint az sem véletlen, hogy a toplista élén olyan városok állnak, ahol a polgármester fideszes: Kisvárda, Mátészalka, Vásárosnamény. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy hiába kap sok pénzt például Mátészalka, nem javul a gazdálkodása, a kormány mintha egy feneketlen kútba öntené a forintokat.

Halmi József szerint nem pártpolitikai alapon kellett volna a pénzt szétosztani, hanem a településen élő embereket támogatni, vagyis a politikai támogatás helyett a normatív támogatás gyakorlatát kellett volna követni.
hirdetés