MSZP: Saját fizetésének emelésével köszön be a Fidesz-kormány

Erről az MSZP elnöke beszélt vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján. Lendvai Ildikó emlékeztetett, hogy a Bajnai-kormány első intézkedése volt a miniszteri fizetések csökkentése, azt azonban az új kormány nem vitte tovább, így csaknem 20 százalékkal nő az új miniszterek bére.

Csaknem 20 százalékkal emeli minisztereinek fizetését a Fidesz-kormány, az egyik első intézkedésével – jelentette ki vasárnap Budapesten Lendvai Ildikó. Az MSZP elnöke elmondta, hogy a Fidesz egyik, már beterjesztett törvényjavaslatából kiderül, hogy a miniszteri illetmények emelkedni fognak.

Emlékeztetett, hogy a Bajnai-kormány hivatalba lépésekor 15 százalékkal csökkentette a miniszterek fizetését. A Fidesz egy most beterjesztett javaslatából azonban a csökkentés kimaradt, így az új kormány tagjainak több mint 200 ezer forinttan nő a bére a mostaniakéhoz képest. Ezzel egy miniszteri fizetés 1 millió 300 ezer forintra emelkedik.

Lendvai Ildikó szerint a mostani döntés “pikantériája”, hogy a fideszes képviselők korábban többször is azt javasolták, hogy csökkenjen a kormánytagok illetménye. Volt olyan javaslat is, amely megfelezte volna a miniszteri fizetéseket. Az MSZP elnöke arra szólította fel a Fideszt, hogy vonja vissza “politikai közszeméremsértő” javaslatát és ne saját magán kezdje a fizetések emelését.

– Független Hírügynökség –
hirdetés