Sport

2017.02.24. 10:50

Kék Cápák - A visszavágás vágyától is fűtve

Nyíregyháza - A kupahétvége után indul a bajnoki alapszakasz hajrája a férfi kosárlabda NB I B csoportban, a nyíregyháziak vasárnap az Óbudát fogadják.

Nyíregyháza - A kupahétvége után indul a bajnoki alapszakasz hajrája a férfi kosárlabda NB I B csoportban, a nyíregyháziak vasárnap az Óbudát fogadják.

A hat közül az egyik legfájóbb vereségét (86–69) az Óbudai Kaszások otthonában szenvedte el a Nyíregyháza Blue Sharks, amelynek az utóbbi hetekben azért a sikerekről szól a története. Az NB I B csoportos férficsapat ráadásul vasárnap (16.30) visszavághat a fővárosiaknak, hiszen a Continental Arénában a Kaszások lesz a Cápák ellenfele.

– Nyilván fűti a csapatot a visszavágás vágya is, de ettől fontosabb, hogy nagy lépést tehetünk a négy közé jutásért, vagyis a felsőházi rájátszásért – mondta Siska János vezetőedző, akinek legénysége a két héttel ezelőtti, Honvéd elleni idegenbeli győzelem (85–79) óta a Hepp-kupában a bronzérmet is megszerezte. – Hat mérkőzés van hátra az alapszakaszból, szeretnénk mindegyiket megnyerni, a sorsolásunk jó, hiszen négyszer játszunk hazai környezetben.

Ha vasárnap nyerünk, akkor megőrizzük lépéselőnyünket a riválisokkal szemben, és utána lehetne számolgatni, hogy mire lehet elég a többi siker. Azonban a következő ellenfelet sem kezeljük le, bár a tabellán elfoglalt helyezés alapján hazai pályán mindenképpen nyernünk kell. A legutóbbi találkozásunk óta az óbudaiak Joseph Prophet személyében egyes-kettes poszton bevethető kosarast igazoltak. Az ellenfél játéka kicsit streetball jellegű, amelybe idegenben azért tört bele a bicskánk, mert nem találtunk be távolról. Nem lesz könnyű mérkőzés, de természetesen nyerni szeretnénk.

A nyíregyháziak közül Fazekas Csaba küzd bokasérüléssel, ő emiatt nem is tartott a juniorcsapattal a kétnapos szombathelyi, soproni turnéra, hátha felépül a felnőttek mérkőzésére. A többiek a rendelkezésre állnak, a hangulat az utóbbi hetek remeklésének is köszönhetően emelkedett, így minden adva van a kellemes vasárnap délutáni programhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!