Sport

2016.11.06. 15:54

Négy kisvárdai gól Dorogon

Kisvárda - Szép és szerencsés gólokkal aratott nagyon magabiztos győzelmet a Kisvárda Dorogon.

Kisvárda - Szép és szerencsés gólokkal aratott nagyon magabiztos győzelmet a Kisvárda Dorogon.

Ki másról nevezték volna el a sokat látott dorogi stadiont, mint az egykori bányászváros talán leghíresebb szülöttéről, az Aranycsapat tagjáról, Buzánszky Jenőről. A panelházak ölelésében található sporttelep vasárnap délután megtelt élettel, hiszen a szép számban jelenlévő hazai szurkolók mellett Kisvárdáról is érkeztek vagy ötvenen.

A korábbiakhoz képest felforgatott csapattal fellépő várdaiak kezdettől fölényben futballoztak, de az első góljuk előtt némi szerencséjük volt. Fodor András felszabadító rúgása ugyanis Talabér Attiláról csaknem a saját kapujába pattant, de végül elkerülte a jobb alsó sarkot. A dorogi szögletből pedig kontrázott a vendégcsapat, és második várdai színekben játszott meccsén Karacs Péter megszerezte az első gólját.

Fodor András és Talabér a folytatásban is főszerepet játszott, a kezdőcsapatba hosszabb szünet után visszatérő középpályásnak mind a négy találathoz volt köze, ezek közül a harmadikat maga a védő, Talabér szerezte – a hátával… Előtte azonban az előretolt csatárként játszó Gosztonyi András robbant be mintaszerűen Vári Barnabás beadására – a gyors egymásutánban érkező gólokkal eldöntötte a meccset a feljutást érő második helyét továbbra is őrző szabolcsi csapat.

A negyedik gólra pedig a felhők mögül előbújó nap is kíváncsi volt, és mosolyoghatott azon, hogy az első labdaérintéséből eredményes cserejátékos, Hei Viktor találatához is kellett némi szerencse. A hosszabbításban esett dorogi szépítő gól nem osztott, nem szorzott, a kisvárdaiak három nyeretlenül megvívott meccs után nyertek újra (méghozzá az előző négy fordulóban veretlen ellenféllel szemben), és így nyugodtabban mehetnek a kéthetes bajnoki szünetre.

NB II: 16. forduló

Dorogi FC–Kisvárda Master Good 1–4 (0–1)

Dorog, 800 néző, v.: Nagy Róbert (Varga Zs., Márkus T.).

Dorog: Szemerédi – Grabant P., Csató, Kovács I., Füredi – Mészáros Á., Berkó (Vígh. Á., 66.) – Grabant B. (Bor, 54.), Tóth M. (Hartyán, 82.), Medgyes – Sitku I. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Kisvárda: Ivancsics A. – Vári B., Fodor F., Vermes, Talabér – Lucas, Fodor A. – Karacs (Oláh G., 75.), Toma (Minczér, 58.), Cseri T. – Gosztonyi (Hei, 83.). Szakmai igazgató: Révész Attila

Gól: Karacs (0–1) az 38., Gosztonyi (0–2) a 68., Talabér (0–3) a 76., Hei (0–4) a 84., Vígh Á. (1–4) a 90. percben

Percek, események

38. perc: Cseri indította jobb oldalon Fodor Andrást, aki a bal lábára vette a labdát, 18 méterről lőtt, a jobb felső sarokba tartó labdát Szemerédi kiütötte, az érkező Karacs pedig balról, 12 méterről a bal alsó sarokba lőtte, 0–1.

68. perc: Fodor András játszott a tizenhatos előteréből balra Vári Barnabás elé, ő középre adott, és a berobbanó Gosztonyi 6 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 0–2.

76. perc: Fodor András végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, beadása után a kapu felé mozgó Talabér hátával játszotta meg a labdát, amely a kapu bal oldalába került, 0–3.

84. perc: Cseri pöckölt a jobbról befelé húzó Fodor András elé, akiről továbbpattant a labda, Hei pedig a tizenegyesponton becsúszva jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–4.

91. perc: baloldali szabadrúgás után Vígh Ádám 6 méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 1–4.

Mesterszemmel

Németh Szabolcs: – Az első félidőben végig kontrolláltuk a játékot, de a bekapott gól mindent felborított. A szünet után aztán két pontrúgással végleg eldöntötte a három pont sorsát a Kisvárda.

Révész Attila: – Türelmesen futballoztunk az elején, kerestük a szabad területet a defenzív hazaiak ellen. A szünet után aztán minden úgy sikerült ahogy elterveztük, egyértelmű győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!