MSZP-sajtótájékoztató: A 28 ezer forintos nyugdíjminimumot felháborítónak tartjuk

Nyíregyháza – A baloldali kormányfőjelölt végre baloldali programot képvisel – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatója bevezetőjében Halmi József.

– A szociáldemokraták akkor lesznek igazán boldogok, amikor meg is valósul ez a program – folytatta a Magyar Szocialista Párt megyei alelnöke. – Igazságot kell tenni a társadalomban, erre utal a “Fizessenek a gazdagok!” jelmondat. Megélhetési minimum bevezetésére van szükség a nyugodt, kiszámítható élethez, és ez nemcsak a dolgozókra, hanem a nyugdíjasokra is igaz – a 28 ezer forintos nyugdíjminimumot felháborítónak tartjuk. Sokkal jobban meg kell becsülni a nőket, hiszen ők tesznek többet a társadalomért, ezért el kell érni, hogy azonos beosztásban azonos fizetést kapjanak. A közszférában bérplafonra van szükség – aki az államtól kapja a fizetését, ne kereshessen többet a legfőbb közjogi méltóságnál, a köztársasági elnöknél. Vissza kell állítani a munkavállalók érdekképviseletét, meg kell erősíteni a szakszervezeteket – emelte ki Botka László néhány fontosabb programpontját Halmi József.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés