MSZP-sajtótájékoztató: A településekre érkező adományok nem tudják megváltoztatni a helyzetet, kormányzati támogatásra van szükség!

Nyíregyháza – Elkeserítő, hogy még mindig az a kérdés: a kormány ad-e, és ha igen, akkor mikor és milyen formában segítséget a június 21-én súlyos jégkárt szenvedett erdőháti települések lakóinak – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Tukacs István.

A szocialista országgyűlési képviselő most a belügyminisztertől vár választ a kérdésre, miként arra is, tisztában vannak azzal, hogy a helyreállításhoz szükséges összeg a töredékét sem teszi ki azoknak a kormányzati kiadásoknak, amelyek a legfinomabb megfogalmazás szerint is felesleges pénzkidobásnak minősülnek? A képviselő szerint érthetetlen, miért nem vesz tudomást a kormány azokról az emberekről, akik a magántulajdonú ingatlanjukban keletkezett kárukat segítség nélkül képtelenek helyreállítani. Az ideiglenes kárelhárítás ellenére a házak állapota folyamatosan romlik, az időjárás függvényében pedig a lakhatás elemi feltételei is veszélyben vannak – hangsúlyozta Tukacs István, és hozzátette: a településekre érkező adományok nem tudják megváltoztatni a helyzetet, kormányzati támogatásra van szükség!
hirdetés