MSZP-sajtótájékoztató: A vitatkozás helyett megoldás kell!

Akt.:
Nyíregyháza – A miskolci gimnázium nyílt levelében leírt problémákról nem vitatkozni, hanem azokat megoldani kell! – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Nyíregyházán Nagy László, az önkormányzat MSZP frakciójának a vezetője.

Majd így folytatta: – A kezdeményezésnek immár 15 ezer támogatója van, a tantestületek és pedagógusok mellett a szülők is a változtatás mellett teszik le a voksukat. Remélem, a fenntartók nem azt gondolják a legfontosabb feladatuknak, hogy nyomon kövessék, kik is csatlakoztak a nyílt levélhez.

Jeszenszki András MSZP-s önkormányzati képviselő a 2017-es érettségi bizonytalanságaira hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a már kiadott vizsgaleírás és a megjelentetett vizsgaminta nincs egymással összhangban, de az érettségi nincs tekintettel azokra a diákokra sem, akik 2012-ben kezdték el a középiskolát, vagyis 5 éves képzés után érettségiznek majd. Erőteljesen változik majd a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a matematika, az idegen nyelvi érettségi, de senki nem tudja, hogyan.

KM
hirdetés