MSZP-sajtótájékoztató: Államosítás folyik az oktatáspolitikában

Nyíregyháza – Az elmúlt hónapokban hiába jelezték országszerte a szülők és a pedagógusok, hogy komoly igény volna az érdemi változásra, a kormány konokul kitart az oktatáspolitikája mellett – fogalmazott a szocialista párt sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné.

Az MSZP megyei alelnöke szerint az iskolák működtetésének állami kézbe kerülésével az oktatás helyzete még kilátástalanabb helyzetbe kerül, 2017. január elsejétől ugyanis gyakorlatilag semmiféle beleszólásuk nem lesz abba, hogy mi történik majd az oktatási intézményeikben.

Nagy László, a párt nyíregyházi frakcióvezetője hozzátette: szomorú, hogy az önkormányzatok vezetői nem állnak ki az iskoláikért, az érdekvédelmi szervezetek pedig nem képviselnek semmiféle szakmai álláspontot.

– Ami jövőre az oktatáspolitikában történni fog, az végképp kimeríti majd az államosítás fogalmát – fogalmazott Nagy László, aki szerint 2010-ben több nyíregyházi gimnázium, szakközépiskola és általános iskola is az országos elithez tartozott, ám ez sajnos mára megváltozott.

 
hirdetés