Sport

2014.03.28. 19:51

Büntetés az eltékozolt előnyért

Nyíregyháza - Két szettben is jelentős előnyt adott le a Fatum-Nyírsuli-NRK, így a Kaposvár egyenlített a párharcban.

Nyíregyháza - Két szettben is jelentős előnyt adott le a Fatum-Nyírsuli-NRK, így a Kaposvár egyenlített a párharcban.

Harmadik mérkőzés határoz a 7. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig tartó párharcban, mivel a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata elbukta kaposvári fellépését. Vagyis a hazai pályán megnyert nyitótalálkozó után a somogyiak egyenlítettek a különcsatában.

Szó se róla, péntek este hosszan gyötörték egymást az együttesek, a csaknem kétórás parti befejetése azonban balul sült el a vendégek számára. De hogy? Az első játszmát 24:21-es vezetésről, a harmadikat 16:9-es előnyről vesztette el a Nyíregyháza. Így a második felvonásban hiába gálázott, majd a negyediket behúzva döntő szettre kényszerítette ellenfelét – a kiélezett szituációkban rendre elkövetett bakik nem maradtak büntetlenül, vereség szenvedett a nyírségi gárda.

Az április 4-én, szintén péntekes esedékes utolsó meccset saját otthonában vívhatja az NRK. Reménysugár, hogy a bujtosi csarnokban egyszer már sikerült biztosan elkalapálni a Kaposvárt. Persze, ez még nem garancia a végső sikerre.

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Rájátszás a 7. helyért, 2. mérkőzés

Kaposvári Egyetem–Fatum-Nyírsuli-NRK 3:2 (24, -14, 21, -26, 11)

Kaposvár, 200 néző, v.: Nagy L., Éri G.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 3, Sikos P. 19, Dávida L. 5, Janetka 3, Erdősné 21, Andrejkovics 10. Csere: Szabó I. (liberó), Vén E. 3. Edző: Balázs István.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Mesterszemmel

Balázs István: – Ahelyett, hogy 3:0-ra megnyertük volna a mérkőzést, képesek voltunk elveszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!