MSZP-sajtótájékoztató: Egyre több a hajléktalan és egyre szélesebb a leszakadó réteg

Nyíregyháza – Egy, az országos, illetve a helyi sajtóban is megjelent újságcikkre reflektált az MSZP nyíregyházi szervezete péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

Csabai Lászlóné kiemelte: nem igaz az állítás, miszerint 2010 előtt a különböző statisztikai mutatók szerint, a megyei jogú városok összevetésében a sor végén kullogott volna Nyíregyháza. A városi elnökség tagja úgy fogalmazott: a megyeszékhely már a 90-es években is a rangsor első harmadában helyezkedett el.

– Van még rengeteg megoldandó feladat, ezek közül hármat hadd említsek meg. Egyre több értelmiségi hagyja el a várost, egyre több a hajléktalan és egyre szélesebb a leszakadó réteg, illetve azt is problémásnak tartom, hogy nem sikerül új, magyar vagy külföldi tulajdonban lévő, nagyvállalkozást sem a városba csábítani – említette Csabai Lászlóné, aki szerint egy átfogó bérlakásprogram beindítása is jó ideje várat magára.

Aranyos Gábor, a városi elnökség másik tagja zárásképp hozzátette: a KSH adatai szerint a megyei nettó átlagkereset (a közfoglalkoztatást nélkül) jóval alatta van az országos átlagnak, a munkanélküliségi ráta pedig kétszerese az országosénak.
hirdetés