Nagyvilág

2016.07.19. 19:11

Antonio Banderas fogja alakítani Gianni Versacét a néhai divatcézárról készülő filmben

London - Az 1997-ben meggyilkolt Gianni Versacét fogja alakítani Antonio Banderas az olasz divatpápa életéről készülő új, életrajzi filmben.

London - Az 1997-ben meggyilkolt Gianni Versacét fogja alakítani Antonio Banderas az olasz divatpápa életéről készülő új, életrajzi filmben.

A spanyol színész, akit legutóbb a 2010-ben föld alatt rekedt 33 chilei bányász történetét elmesélő filmben láthatott a közönség, jelenleg a neves londoni Central Saint Martins egyetemen divattervezést tanul - adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja.

A Versace életéről szóló filmet a dán Bille August rendezi, aki a Nyomorultak 1998-as változatát készítette. Az életrajzi film végig követi Versace életét szülővárosából, Reggio Calabriából, ahol holland származású édesanyjának szabóműhelye volt, egészen Miamiig, ahol 1997 nyarán Andrew Cunanan sorozatgyilkos lelőtte őt.

Versace hagyatékának gondozói fikciónak nevezték a filmet, amelynek elkészítésére "senkinek nem adtak felhatalmazást, és semmilyen formában sem fognak részt venni benne."

Banderas londoni tanulmányairól egy brit sajtónyilatkozatában elmondta, hogy azért jár az egyetemre, hogy "tudást szerezzen. Eljutottam oda, hogy 92 filmet készítettem, leállni nem fogok, folytatni fogom a filmforgatást és a produceri munkát. Többet akarok rendezni, de vannak dolgok az életemben, amelyek mindig érdekeltek" - hangoztatta.

A spanyol színész az 1990-es években indította el az Antonio Banderas Design nevű vállalkozását, amely parfümök és üvegek tervezésével foglalkozik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!