MSZP-sajtótájékoztató: Kellenek a nyugati és a keleti kapcsolatok is

Nyíregyháza – A külpolitika nem választási téma, valamilyen botrány kell ahhoz, hogy odafigyeljenek rá az emberek. Ez baj, hiszen hazánk nyitott ország, s így függőségben áll a többi országgal. Nem szabad elfogadni a kiszolgáltatott helyzetet, de tudni kell, az ország pozíciója nem olyan erős, hogy meghatározó tényezők legyünk a világpolitikában – kezdte hétfőn nyíregyházi sajtótájékoztatóját dr. Balogh András történész diplomata, egyetemi tanár.

– Ha elzárkózunk a világtól, mint egykoron tette Albánia és Korea, az baj. Nagy veszélyt jelentene, ha Magyarország hosszú távon elszigetelődne a többi országtól. Egyaránt kellenek a kiegyensúlyozott nyugati és keleti kapcsolatok. A nyugati társadalmak szerves része vagyunk, ezen nem akarunk változtatni, de nincs is olyan uniós parancs, hogy ne legyünk kapcsolatban Kínával, Vietnammal.

Csabai Lászlóné országgyűlési képviselőjelölt hozzátette: – Jó mostanában a nemzetközi helyzet, hiszen alacsony a kamat, alacsonyak az energiaárak, ezt helyzetet kellene jobban kihasználni az emberek jóléte, boldogsága, békessége érdekében.
hirdetés