MSZP-sajtótájékoztató: Markáns baloldali programmal készülnek a kormányzásra

Nyíregyháza – Május 27-én országos kongresszust tart a Magyar Szocialista Párt, ahol vélhetően hatalmas támogatással választják meg a markáns baloldali politikai programot hirdető Botka Lászlót az MSZP miniszterelnök-jelöltjének – kezdte Tukacs István országgyűlési képviselője.


Majd kifejtette: az Orbán-kormány leváltása után számtalan intézkedés vár majd a szocialista pártra az igazságosság és egyenlőség jegyében. – A dolgozókat védő intézkedésekre van szükség, csökkenteni kell a vagyoni különbségeket, a luxust meg kell adóztatni, a kisemberekből pedig erős, széles középosztályt kell létrehozni. Elkerülhetetlen a bérrendszer reformja: be kell vezetni a megélhetési minimumot, újra kell írni a munka törvénykönyvét, elfogadható bérkülönbségeket kell teremteni, és meg kell erősíteni a szakszervezeteket, hogy érdemi beleszólásuk lehessen a dolgok alakulásába. Tukacs István a „túrricsei jegyrendszer” kapcsán elmondta: kezdeményezi, hogy törvény tiltsa az ilyesfajta bérkifizetéseket, a településüket hűbér birtokként kezelő polgármesterek ugyanis tovább növelik a szegények kiszolgáltatottságát.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés