MSZP-sajtótájékoztató: Számolják ki, mennyit jelent nekik a 0,9 százalékos emelés!

Nyíregyháza – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter büszkén jelentette be a napokban a 0,9 százalékos nyugdíjemelést. Azt mondták, azért csak ennyi, mert jövőre olcsóbb lesz a tojás. Ez a kisnyugdíjasoknak biztosan örömteli hír… – jegyezte meg pénteki sajtótájékoztatóján Halmi József.

Az MSZP megyei alelnöke hozzátette: a kormánypárt a nyugdíjasok barátjának hívja magát, miközben nem működteti az Idősügyi Tanácsot, és eltörölte a nyugdíjak felső korlátját, így vannak, akik havonta több millió forintot kapnak, míg mások alig 50 ezer forintból kénytelenek megélni.

– Számolják ki, mennyit jelent nekik a 0,9 százalékos emelés! A Fidesz intézkedéseivel nem a kis jövedelműeket és a kisnyugdíjasokat, hanem a tehetősebbeket támogatja. A kormány által kommunikált gazdasági növekedésből mi itt a megyében nem sokat érzünk. Az MSZP tiltakozik a 0,9 százalékos emelés ellen, úgy látjuk, hogy a gazdasági növekedés arányában 2–5 százalékos, differenciált nyugdíjemelés lenne a reális – tette hozzá Halmi József.
hirdetés