MSZP-sajtótájékoztató: Szükség van bérlakásokra!

Nyíregyháza – A lakhatás kérdését járta körbe kedden nyíregyházi sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné, a Magyar Szocialista Párt megyei alelnöke.

Mint elmondta, hogy egy család normális körülmények között éljen és gyermeket neveljen, az egyik alapvető dolog az egészséges lakhatás. A társadalom rétegződése miatt szükség van bérlakásokra. Ha az MSZP áprilisban kormányra kerül, tervezi 4 év alatt 40 ezer bérlakás megépítését. Ez évente 150 milliárd forint, ami nem több, mint a Budapesti Puskás Stadion, a vizes vb vagy a kormány várba költözése – fogalmazott a politikus. – A reménytelen helyzetbe került családoknál szélesebb körben alkalmazzuk a lakásvásárlás és visszabérlés lehetőségét, folytatjuk a panelprogramot, az energiát megtakarító beruházásokat pedig támogatjuk.

A lakáshelyzet időszerűségét a nyíregyházi költségvetés elfogadása jelentette. Jeszenszki András, az MSZP városi elnöke szóvá tette, hogy az önkormányzat 40 milliárd forintot fordít az idén fejlesztésekre, de ebből csak 200 millió forint (0,5 %) jut a lakhatás támogatására.

Reagálás

Egy kampányban megfogalmazott vélemény esetében fontos, hogy a jelöltek ismerjék az éppen hatályos jogszabályokat, és azokhoz képest tudjanak véleményt formálni. Csabai Lászlóné és a szocialisták véleménye azért is érdekes, mert nincs összhangban a jelenleg érvényes otthonteremtést, lakhatást támogató szabályozással. Polgármesterként az ő idejében adtak el több ezer önkormányzati bérlakást. A szocialisták voltak azok, akik nem támogatták a CSOK bevezetését, akik nem szavazták meg az adócsökkentéseket, a családok támogatását – áll a Fidesz-MPSZ Nyíregyházi Szervezete reagálásában.
hirdetés