MSZP-sajtótájékoztató: Több kérdést is felvet a labdarúgó utánpótlásbázis eladása

Nyíregyháza – A múlt heti nyíregyházi közgyűlés egyik napirendi pontjával kapcsolatos aggályairól szólt a szocialisták szerdai sajtótájékoztatóján Nagy László frakcióvezető.

– Több kérdést is felvet a labdarúgó utánpótlásbázis eladása. Nem tisztázott, hogy az új tulajdonos, egy újonnan alakult kft. jogosult-e a támogatásokra, hogy mi lesz az infrastruktúra sorsa, hogy egyszeri 125 millió forintos bevételért miért volt érdemes eladni a bázist. Félő, hogy a kft. a gyerekeket is piaci résztvevőnek fogja tekinteni.

Az aggályaink miatt nemmel szavaztunk – mondta Nagy László, majd Jeszenszki András beszélt a Zay Anna Egészségügyi Szakgimnázium ügyéről. – A felmérésekből kitűnik, hogy az oktatásban tapasztalható fenntartóváltási hullám nem a hatékonyságot szolgálja. A tanári testület és a szülői szervezetek egyértelműen elutasítják, hogy egy történelmi egyházhoz kerüljön az iskola. Továbbra is kérdéses, hogy mi értelme lenne az intézkedésnek, és hogyan lenne biztosítható a világnézeti semlegesség az egészségügyi szakképzésben – fogalmazott az önkormányzati képviselő.
hirdetés