MSZP-sajtótájékoztató: Túl olcsón adták el a Szarvas utcai irodaházat

Nyíregyháza – Most már értjük és megértjük, hogy dr. Kovács Ferenc polgármester miért nem akart válaszolni arra a kérdésre, mennyiért értékesítették a Szarvas utcai irodaházat. Ismereteink szerint a vételár rendkívül alacsony, 94 millió forint volt – jelentette ki kedden Csabai Lászlóné.

Az MSZP megyei alelnöke kifejtette: a szocialista önkormányzat az irodákat és az üzleteket a 9-10 éves bérleti díj alapján értékesítette. Csak akkor kelt el olcsóbban ingatlan, ha komoly felújításra szorult. – A Szarvas utcai irodaház – ha 80%-os telítettséggel számolunk – eladási ára alig haladja meg a 3-3,5 éves bérletidíj-bevételt, tehát vagyonvesztésről beszélünk, annak tükrében főleg, hogy 1993-ban 100 millió forintra értékelte az akkori önkormányzat az épületet.

Az ügy felvet egy valós problémát: a politikai vagy lobbimegrendelésre készült értékbecslésekét. Szükség lenne egy olyan törvény megalkotására, miszerint az állami és önkormányzati tulajdon értékesítése során több értékbecslés alapján jelölnék ki az ingatlan eladási árát, és az értékbecslőt felelősségre lehetne vonni az alul- vagy felülértékelés miatt.
hirdetés