MSZP: Szereptévesztésben van a Fidesz

MSZP: Szereptévesztésben van a Fidesz
Vajon a Fidesz börtönnel büntetné-e Kövér Lászlót, az országgyűlés fideszes elnökét is? – reagált Török Zsolt, az MSZP szóvivője arra a pénteki sajtótájékoztatóra, ahol Fidesz-KDNP-s politikusok bejelentették, kezdeményezik a büntető törvénykönyv módosítását.

Török Zsolt szerint a Fidesz szereptévesztésben van, amikor olyan feladatot akar ellátni egy parlamenti albizottsággal, amely független testületek dolga. Az MSZP politikailag illegitimnek tartja a 2006. őszi eseményeket vizsgáló albizottságot már csak azért is, mert olyanok vesznek részt a munkájában, akik érintettek, illetve az eseményekben résztvevők ügyvédjei.

Alkotmánysértés a vád

A szocialista párt szóvivője hangsúlyozta: ettől függetlenül az MSZP továbbra is azt akarja, hogy a 2006-os zavargásokról szóló 2 jegyzőkönyvet a titkokgazda hozza nyilvánosságra. Ezekből ugyanis nyilvánosságra kerülhetne az, hogy milyen kapcsolatban állt a Fidesz és a Jobbik a zavargások szervezőivel, illetve résztvevőivel.

A Fidesz-KDNP politikusai azért tartottak sajtótájékoztatót, mert Gyurcsány Ferenc nem ment el a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság pénteki ülésére. A volt kormányfő a házelnöknek írt levelében azzal indokolta távolmaradását, hogy ez nem alkotmányos kötelezettsége. A Fidesz-KDNP és a Jobbik is ennek ellenére alkotmánysértéssel vádolja a volt kormányfőt, és a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezik, hogy a jövőben szankcionálni lehessen a hasonló eseteket.

– Független Hírügynökség –
hirdetés