Sport

2013.01.21. 12:29

Két perc után minden a helyére került

A MAFC elleni idegenbeli győzelemmel megerősítette negyedik helyét a nyíregyházi női kosárlabda-csapat.

A MAFC elleni idegenbeli győzelemmel megerősítette negyedik helyét a nyíregyházi női kosárlabda-csapat. Szombaton ugyanúgy 159 pont született a Nyíregyházi FSE-NYKS MAFC elleni mérkőzésén, mint október 14-én, és az arányok sem nagyon változtak: a legutóbbi 99–60 helyett ezúttal 100–59-re nyert az NYFSE-NYKS amatőr női NB-ben szereplő csapata. Vagyis, a két mérkőzés alapján nem lehet azt állítani, hogy valamelyiken is irreális eredmény született volna.

Pedig a nyíregyháziak némileg tartottak a fővárosi mérkőzéstől, hiszen a műegyetemisták is a felsőházba igyekeznek, ráadásul a kezdeti botladozás után az utóbbi időben kezdtek magukra találni. Erre azonban nem voltak tekintettel a főiskolások, és különösen az első két negyedbeli remeklésnek (63–25 volt az állás a nagyszünetben) köszönhetően idegenben is kiütötték ellenfelüket.

A megbeszéltek szerint

– Ettől azért valóban nehezebb mérkőzésre számítottunk – vallotta be Farkasinszki Gyuláné, a Nyíregyházi FSE-NYKS edzője. – Az elején kicsit döcögött is a szekér, de nagyjából két perc után minden a helyére került, és onnantól kezdve nem volt kérdéses, hogy ezt a mérkőzést mi nyerjük meg. A palánk alatt az ellenfél nem bírt Farkasinszki Orsival, vagy ő fejezte be kosárral az aciókat vagy pedig a kiosztásaiból Gáspár Zsanett és Papp Klaudia volt eredményes. Mellettük Páll Vivien is összekapta magát, ponterőben és lepattanózásban is a csapat hasznára volt, és védekezésben is meg tudtuk valósítani mindazt, amit előzetesen megbeszéltünk. Fölényes vezetésünk következtében a MAFC a második félidőben harcmodort váltott, a játékvezetés is óhatatlanul megváltozott, így ekkor már nem nőtt látványosan a különbség, de összességében jól játszva, megérdemelten nyertünk.

Lesznek még nehéz meccsek

A nyíregyháziak ezzel a magabiztos sikerrel megerősítették negyedik helyüket a tabellán, és nehezen elképzelhető, hogy az alapszakasz végeztével kiszorulnak onnan. A mostani pozíció megőrzése már csak azért is fontos, mert az első négy helyezett a felsőházi rájátszásban lesz érintett a nyugati ág legjobbjaival.

– Sok mérkőzés van még hátra, és azért még a közvetlen riválisok ellen is szükségünk lesz egy-két győzelemre – állapította meg Farkasinszkiné. – Fogadjuk még a TFSE-t és a BSE II-t, megyünk Kecskemétre és a „kis” Vasashoz, ezek mind-mind nehéz mérkőzések. A második számú csapatok ellen nem tudni, hogy mi vár ránk, hiszen akár a legjobbjaikkal is játszhatnak ellenünk, Kecskeméten mindig nehéz nyerni, a TF pedig remek formában van. Ha pedig az alsóházi ellenfeleket, tehát a Szolnokot, a Debrecent és a Kiss Lenke Kosársulit nem tudnánk legyőzni, akkor nem is lenne miről beszélni.

A következő ellenfele a BSE II lett volna az NYFSE-NYKS-nek, de a vasárnapra kiírt hazai bajnokit elhalasztották, mivel a nyíregyházi csapatból hárman (no és Farkasinszki Gyuláné edző) is érintettek a hétvégi VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntőben, amelyet a Vasvári Gimnázium színeiben címvédőként vívnak meg. Így aztán legközelebb február 17-én, Kecskeméten játszik bajnokit a csapat, amelynek juniorkorú tagjai a hétvégi korosztályos fordulóban is remekeltek a hírös városban (két meccs, két győzelem), de az addig hátralévő időben sem fognak unatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!