Múlt(ról) és jövő(ről) a jeges randevún

Múlt(ról) és jövő(ről) a jeges randevún
Támogatóinak és leendő partnereinek tartott tájékoztatót csütörtökön délután a Miskolci Jegesmedvék.  video

Történetében tulajdonképpen először tarthatott összejövetelt otthonában az ob I-es Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetősége, hiszen áprilisig jégcsarnok nem lévén mindig valamilyen ,,külső” helyszínen látta vendégül partnereit a több, mint negyedszázados tradíciókkal büszkélkedő klub. Már felvezetésnek is megadta a módját a vendéglátó szerepkörében Egri István, az MJJSE elnöke és ,,csapata”, hiszen projektoros segítséggel, no meg egy frappánsan összerakott anyaggal bemutatták a szépszámú meghívottnak a miskolci hoki történetét.

Középtávon a döntőben

– Magyar jégkorong sport lendületben van és hiszem, hogy a múltunkkal, a világszínvonalú népkerti létesítménnyel és az utánpótlásunkkal betudunk kapcsolódni ebbe a felfelé ívelő pályába – mondta a Macik elnöke.

Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke azt emelte ki mondandójában, hogy ,,akinek múltja van, annak komoly jövője is van”. Megítélése szerint középtávon, vagyis három-négy esztendőn belül Miskolc ott kopogtathat a bajnoki döntőben és meg is nyerheti azt.

– Nagyon kevés helyen tapasztalom ezt a fajta pozitív hozzáállást, mint amit itt látok és érzek Miskolcon. Ahol tudom segíteni és támogatni fogom a miskolci jégkorongsportot – ígérte Studniczky Ferenc.

Közel 120 gyermek

Bíró Ignác, a Miskolci Sportiskola edzője, a miskolci jégkorongsport doyenje a miskolci utánpótlásról beszélt, és kiderült, hogy közel 120 gyermek űzi a MISI-ben a jégkorongot.

– Tisztelettel és meghajolva beszélhettek a miskolci jeges sportok képviselőiről, akik a legnehezebb körülmények között is kitartottak az elmúlt években, évtizedben – mondta Orosz Lajos Miskolc sportért is felelős alpolgármestere. – Miskolc város támogatására számíthat a jégkorong is.

Júliusban kiderül

Egri István, az MJJSE elnöke korábban már nyilatkozott lapunknak arról, hogy körülbelül mennyibe kerülne a Maciknak a 2006/2007-es szezon. A csütörtöki tájékoztatón az is kiderült, hogy közel 45 meccs vár a felnőtt csapatra, amely augusztus 1-től április 30-ig lenne jégen. Kérdésre válaszolva az elnök azt nyilatkozta az észak-magyarországnak, hogy július 20-ig megszeretnék nevezni a felnőtt csapat vezetőedzőjét.
hirdetés