Munkagép okozott gázszivárgást Kislétán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
illusztráció
illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. június 30-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Négyszáz négyzetméteren égett a száraz fű kedden délelőtt Nyírmihálydiban, a József Attila utcában, a nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fékezték meg a lángokat.

Egy nagyméretű juharfa ága hasadt le kedden reggel Vásárosnaményban, a Damjanich utcai Óvoda udvarán. A helyi önkormányzati tűzoltók láncfűrész és kihúzós létra segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet. Személyi sérülés nem történt.

Gázszivárgás miatt riasztották a nyírbátori hivatásos tűzoltókat kedden délben Kislétára, a Pócsi utcába, ahol egy száztíz milliméteres gerincvezetéket rongálták meg egy munkagép. A tűzoltók a nyomóvezetéket elszorították, a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig biztosították, ahol száz méteres biztonsági övezetet jelöltek ki, összesen kilenc embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát. A mátészalkai iparbiztonsági felügyelő helyszíni szemlét végzett. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze kedden délután Nyíregyházán, Fürdő és a Berenáth utcák kereszteződésében. A járművekben összesen három fő utazott. Az egyik járműben egy felnőtt és egy gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd az útakadály megszüntetésén dolgoztak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés