Munkagép vágott át egy gázvezetéket Vaján – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Vaján – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. április 20-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Munkagép vágott át egy 63 milliméter átmérőjű gázvezetéket szerda délelőtt Vaján, az Őri utcában. A baktalórántházi és a mátészalkai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai méréseket végeztek, egészségre káros értéket nem mutattak ki, a lakott terület, amely ötven méterre volt a sérüléstől, nem került veszélybe. A vezeték helyreállítása, a lakossági fogyasztást nem érintette. A mátészalkai iparbiztonsági felügyelő helyszíni szemlét végzett. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg, majd a lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek a lángok szerdán este Panyolán, a Veszprémi utcában. A tüzet az ott lakók eloltották. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a födémszerkezetet átvizsgálták, a még izzó parázsló részeket egy vízsugár segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt. Tűzvizsgálatra okot adó körülmény nem merült fel.

Száz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet szerdán este Nyíregyháza külterületén, a Szabadságbokorban. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés