Munkahelyteremtés Csengerben spanyol mintára

Munkahelyteremtés Csengerben spanyol mintára
Spanyol befektető csoport érkezett a napokban Csengerbe, s tagjai a közeljövőre tervezett intézmény létesítéséről egyeztettek Forján Zsolttal, a Megyei Közgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnökével.

A több országban jelen lévő Innova Group vezetője, Esther Alvarez elmondta: a szatmári kisvárosban csökkent munkaképességű embereket foglalkoztató központ kialakításáról folynak tárgyalások.

–A beruházás célja a csökkent munkaképességű lakosság számára munkalehetőség biztosítása, de az intézmény működtetéséhez természetesen szociális ápoló-gondozó, irodai, ügyviteli és konyhai kisegítő munkatársakra is szükség van, így a fogyatékkal élők mellett az egészséges emberek számára is munkahelyet teremt – engedett betekintést a részletekbe Forján Zsolt, aki a létesítés előnyeként a Csengerben jelenleg mintegy 30 százalékos munkanélküliségi ráta csökkentését említette.

Művirágok, agyagedények és vesszőkosarak készülnek majd

foglalkoztató központban dolgozók művirágokat, agyagedényeket, vesszőkosarakat készítenek majd, s a létesítmény hasznát Andred Martinez, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató CECAP intézményvezetője szemléltette a fiatal munkanélküliek munka világába történő visszavezetésére kidolgozott spanyol modell ismertetésével.

A szakmai egyeztetést az érintett csengerieknek tartott fórum követte, amelyen részt vett a Caja Rual Toledo bank alapítványának vezetője, Valentin Molina és Fabian Gonzalez, a Caman Future Kft. ügyvezetője is.

Mint Forján Zsolt tájékoztatott, a közös fejlesztésre vonatkozó megállapodás megszületett. Az együttműködést kiváló kezdeményezésnek tartja és támogatja dr. Rezsőfi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatáspolitikáért felelős helyettes államtitkára és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő is.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés