Munkaruhát, zseblámpát és kerékpárokat kaptak a polgárőrök

Nyíregyháza – A nyíregyházi önkormányzat az év eleji város bál jótékonysági bevételéből a megyeszékhelyen működő polgárőr egyesületek számára vásárolt különféle eszközöket (munkaruha, zseblámpa, kerékpár), melyeket kedden délelőtt adtak át az egyesületek képviselőinek a Kossuth téren.

– Tizennyolc egyesület adta be igényét az önkormányzatnak, összesen 3 millió forint értékben támogatjuk a nyíregyházi polgárőrség munkáját. Vannak, akik munkaruhát, vannak akik kerékpárokat kapnak, de van két olyan egyesület is, akik gépkocsi-támogatásban részesülnek – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

– Hatalmas öröm volt a számunkra, hogy a városi bált a polgárőrség támogatásának szentelték, és a jótékonysági bevételből különféle eszközöket kapunk – mondott köszönetet a megyeszékhely önkormányzatának Cidor Mihály, a Közbiztonsági Közalapítvány Tanácsadó Testületének elnöke.

A Dél-alközpont Polgárőr Egyesület vezetője két vadonatúj kerékpárt vehetett át a keddi eseményen. Kozma László Sándor lapunk érdeklődésére elmondta: március 20-án lesznek huszonöt esztendősek, a négykerekűek nagy hasznukra válnak majd a járőrözések során. A 72 tagot számláló egyesület illetékességi területe igen nagy, hiszen a Jósavárostól kezdve Oroson át egészen az Érkertig mindenhol jelen vannak.

KM
hirdetés