tábor

2019.07.18. 09:01

Minden hétre jut egy új táborlakó

„Gyere csak el hozzánk, biztosan jól érzed majd magad!”

Napközis táborokból nincs hiány az idén nyáron sem, a sok közül egy nyíregyházi kezdeményezés mégis megragadhatja a figyelmet: a Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület 11 héten át a 2 és 6 év közöttieknek kínál táborozási lehetőséget, szokatlanul kicsiket szólítottak meg ezen a nyáron, amit megtoldottak azzal, hogy a tábor teljes költségét átvállalva hetente befogadnak egy rászoruló gyereket.

– Azokra a gyerekere gondoltunk, akiknek nincs lehetőségük eljutni közösségekbe a vakáció alatt. Ugyanis szerintünk a napközis táborok amellett, hogy a szülőknek segítséget jelentenek a gyermekelhelyezésben, a kicsiknek élményeket nyújtanak.

Szerettük volna, hogy azok se maradjanak ki ebből, akik nem tehetik meg, hogy a fizetős, tematikus táborokba beiratkozzanak – fogalmazta meg a kezdeményezés lényegét Valcsák Viktória, az egyesület vezetője.

A tematikus turnusok helyszínét a családok jól ismerik: a Bátorka Családi Bölcsődében a civil szervezet számtalan programot szervezett már, és fog is a jövőben, nem titkolt szándékuk, hogy szélesítsék az érdeklődök körét.

Fontos az érzékenyítés

– A tábor alatt ismerkedünk az anyukákkal is, azt tapasztaljuk, hogy a rászoruló családok kevésbé nyitottak a közösségi programokra, kimaradnak az értékes időtöltésből, ezért szeretnénk olyan közösséget formálni, ahová szívesen eljönnek ők is, és részt vesznek egyesületünk programjain.

– A 2 és 6 év közötti korcsoporttal nem könnyű foglalkozni, vigyázni rájuk, a figyelmünk egy percre sem lankadhat mellettük, de eddig nagyon jól sikerült megszervezni és probléma nélkül lebonyolítani a turnusokat.

Reméljük, így lesz ez egészen augusztus végéig. Reggel nyolcra jönnek a kicsik, délután fél ötig vannak velünk, mindennap beiktatunk valamilyen foglalkozást: sportot, zenét, mesélést, kézművesórát.

Öt munkatársunk van, mindegyikünknek van valamilyen speciális területe, eszerint osztottuk fel a foglalkozásokat. Természetesen a gyerekek kedvükre játszhatnak, és nagyokat alhatnak a csendes pihenőn.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában