Munkavégzés közben gyulladt ki egy rakodógép – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. szeptember 19-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Leszakadt nagyfeszültségű felsővezeték miatt gyulladt meg az aljnövényzet szerdán reggel Tiszarád külterületén. Az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, az üzemzavar a fogyasztási helyeken nem okozott kiesést.

Fél hektáros területen a tőzeg gyulladt ki szerdán délután Rétközberencs külterületén. A kisvárdai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, valamint egy zagyszivattyú segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Egy hektáros területen foltokban égett a száraz aljnövényzet a délutáni órákban Nyíregyházán, a Barát utcában. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseménynél kellett a szakolyi önkormányzati tűzoltóknak beavatkozniuk Nyírmihálydiban, is. Egy üres telken, ötszáz négyzetméteres területen a száraz aljnövényzet kapott lángra szerdán délután Ibrányban, a József Attila utcában. A tűz átterjedt egy melléképület tetőszerkezetére. A város önkormányzati tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Munkavégzés közben gyulladt ki egy rakodógép szerdán délután Nábrádon, a Petőfi utcában. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a felhevült motorteret visszahűtötték és a munkagépet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Lehasadt egy nagyméretű fűzfa egyik ága a délelőtti órákban Nyíregyházán, a Felhő utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés