Munkavégzés közben sérült meg egy ember Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. április 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Hat hektár területen égett a nádas kedden délután Tímáron, a Széchényi köz mögötti területen. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével oltották el a lángokat.

Két hektár területen a száraz aljnövényzet gyulladt ki kedden este a 4-es számú főút mellett, a 324-es kilométernél Fényeslitke határában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Munkavégzés közben szenvedett balesetet egy fiatal férfi kedden délelőtt Nyíregyházán, a Varsó utcai épület tetején, ahonnan saját erejéből már nem tudott lejönni. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és hordágy segítségével juttatták le a sérültet és adták át a mentőszolgálat munkatársainak, aki könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet.

Egy nagyméretű fenyőfa az úttest felé megdőlt kedden délelőtt Győrtelken, a Tunyogi úton, ahol a forgalmat akadályozta, valamint a villanyvezetéket veszélyeztette. A mátészalkai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és dugólétra segítségével távolították el a sérült fát.

Úttestre dőlt egy nagyméretű fa és egy villanyvezetéket is elszakított kedden délután Nyírmeggyes külterületén, ahol szintén a mátészalkai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig, majd szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt, átmenetileg 11 fogyasztási hely maradt áram nélkül.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés