Műszaki mentések és tűzesetek – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 8-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Az úttestről lesodródott és az árokban oldalára borult egy személygépkocsi pénteken Nyíregyházán, a Kemecsei úton. A balesetben senki nem sérült meg. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói a gépkocsit áramtalanították, majd kerekeire visszaállították.

Két személygépkocsi ütközött össze a délutáni órákban a 41-es számú főúton, Baktalórántháza közelében. A város hivatásos tűzoltói a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Egy kereskedelmi épület tetőszerkezetének gerendája izzott be a kémény mellett pénteken Tiszavasváriban, a Gombás András utcában. A hajdúnánási hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást, parázslást, valamint két szén-dioxid palackot az épületből kihoztak, amelyeket hőterhelés nem ért. Személyi sérülés nem történt.

Berendezési tárgy kapott lángra egy lakóház egyik szobájában péntek délután Benken, a Táncsics utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók két darab 11,5 kilogrammos PB gázpalackot az épületből kivittek, amelyek nem sérültek meg, majd egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés