Művészasztal: Tompa Andrea az est vendége

Tompa Andrea
Tompa Andrea
Nyíregyháza – Irodalom és színház egymás édestestvérei, a társművészetek között a legközelebb állnak egymáshoz, hiszen a színház – a rendező, a színész, a dramaturg – szöveggel dolgozik, az író pedig szövegeket hoz létre. A színpadra állított darab pedig a közös nevező.

A Vörös Postakocsi Műhely, a Móricz Zsigmond Színház és a Szépírók Társasága közösen indította el a Művészasztal rendezvénysorozatot, melynek célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán. Teszi mindezt a szokásostól eltérő módon: nemcsak beszélgetéssel, hanem műveikből alkotott színpadi produkciók révén is.

Ugyancsak fontos, hogy a műveket tolmácsoló színészeket és a színházat még közelebb hozza a kultúra iránt érdeklődő közönséghez.

A hallgatásról

A Művészasztal első meghívottja Boldizsár Ildikó író, mesekutató, meseterapeuta volt, akivel többek között arról beszélgettek, hogy a mese a felnőtteké is, míg a második esten Grecsó Krisztián író, költő, szerkesztő volt a vendég, a központi téma pedig a család.

Csütörtökön 17 órától pedig Tompa Andrea író, színikritikus, a Színház című folyóirat főszerkesztője hallgatásról, a kisebbségi létről beszélget dr. Karádi Zsolt főiskolai tanárral a MŰvész stúdióban. Az est háziasszonya ezúttal is Kováts Judit író lesz, a színpadi jelenetek rendezője pedig Kosik Anita, a Móricz Zsigmond Színház művésze.

KM
hirdetés