Múzeumi rejtélyek várnak a vendégekre

Újfehértó – Hagyomány már az újfehértói múzeum életében, hogy az országos programtól eltérően, egy héttel később rendezi meg a múzeumok és a rejtélyek éjszakáját, s ennek a magyarázata roppant egyszerű: összekötik ezt a közművelődési estét a másnap kezdődő Országos Gépészkovács Találkozóval.

Izgalmas programok

Június 29-én 18 órakor a múzeumban Nagy Sándor polgármester nyitja meg a rendezvényt, majd A föníciaiak bosszúja? címmel pénztörténeti kiállítást láthatnak az érdeklődők. Ennek a tárlatnak az anyagát Görög Tibor éremgyűjtő és a helytörténeti gyűjtemény anyagából állították össze. A kiállítást megnyitja Mosolygó Róbert, az OTP újfehértói fiókjának az igazgatója, a tárlatot bemutatja Tóth Zsuzsanna. Érdekesnek ígérkezik a 19 órakor kezdődő NyoMOzZ! LátoGatÓ elnevezésű játék, amelyben önjelölt Sherlock Holmes-ok kereshetik a múzeum elveszett festményét.

Interaktív játékos vetélkedő is lesz az intézmény udvarán Múzeumi talányok címmel, 21 órakor pedig Szellemekkel suttogó címen éjszakai tárlatvezetés vár mindazokra, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól.

KM
hirdetés