Múzeumok éjszakája az MTV-ben: 7000-en néztek szét a tévészékházban

Körülbelül 7 ezren jártak a Magyar Televízió Szabadság téri székházában a Múzeumok éjszakáján – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Holub Katalin az MTV szóvivője.

Elmondása szerint akkora siker volt az új kezdeményezés, hogy sokan 2 és fél órát is hajlandók voltak várni, hogy benézhessenek a kulisszák mögé.

A nyilvánosság előtt most először megnyitott tévés épületbe 10 percenként engedtek be körülbelül 30 embert folyamatosan, estétől hajnali 4-ig. Bizonyos helyeken szabadon mozoghattak az érdeklődők, így az aulában kialakított sztárlabirintusban, ahol jelenlegi képernyősök beszélgettek régi nagy tévésekkel. Volt archív filmvetítés is – elsősorban szilveszteri műsorokat idéztek fel. A stúdiókba is be lehetett menni – de csak túravezetőkkel, viszont ki is lehetett próbálni például a súgógépet.

Az egykori Tőzsdepalota épülete már önmagában is műemlék. A látogatók egybehangzó véleménye szerint az MTV-ben tett séta olyan volt, mint egy időutazás – mondta Holub Katalin.

Arra a kérdésre, hogy a következő Múzeumok Éjszakáján is megnyitja-e kapuit az MTV, a szóvivő azt felelte: keressük a személyes kapcsolatot a nézőkkel, ennek módjáról később lehet döntés.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek


hirdetés