Helyi közélet

2015.11.15. 11:33

Párosan vártak a csukákra

Rakamaz - A verseny legnagyobb halát ezúttal csónakból horgászó sporttárs fogta.

Rakamaz - A verseny legnagyobb halát ezúttal csónakból horgászó sporttárs fogta.

Igazi csípős, rablóhalas időben tartotta meg a hagyományos idényzáró rendezvényét, a páros csukafogó versenyt a Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület november 7-én. Bár az időjárás próbára tette még a legelszántabb horgászokat is, senki sem riadt vissza a hidegtől, a ködtől, hiszen 11 csapat nevezett be a vízparti, és 9 csapat a csónakos kategóriás versenyre.

A nagypapa tanácsai

– Az első csukákat szinte már az első percekben megfogták a versenyzők, de bizony a többiért már alaposan meg kellett küzdeniük. Sokak szerint ilyenkor egy kis szerencse sem jön rosszul. Talán, ha szikrázva felragyog a nap, talán ha hamarabb felszáll a köd, talán… – de az már egy másik horgásznap története lesz – számolt be lapunknak az eseményről Biri Imre, a rakamazi egyesület alelnöke. – A vízparton egy családi páros bizonyult a legeredményesebbnek. Dankó Robi, a korábbi Horgász-suli bajnoka a papájával együtt egy szép csukával megnyerte a kategóriáját. Jól jött az „öreg halász” nagypapa hasznos tanácsa is a háttérből.

– A csónakból horgászók közül a legjobbnak két helyi horgász, Tóth Zoltán és Pirint Mihály bizonyult. Tóth Zoltán fogta a verseny legnagyobb halát is, egy több mint két kilogrammos csukát.

Jövőre visszajönnek

– A szépkorúak becsületét Mokánszki Mihály és Gagna János mentette meg a szinte az utolsó percekben pergetve fogott 1960 grammos csukájukkal. János az elmúlt évben is ott volt a győztesek között, igaz, akkor még a tavalyi bajnok, Partizer Ferenc oldalán. Erre mondták a többiek, hogy a párválasztáshoz is kell a szerencse – folytatta a beszámolót Biri Imre.

– Voltak, akik több mint száz kilométerről érkeztek, és ha a siker most el is maradt, ígérték, hogy jövőre egy kis helyismerettel felvértezve újra megküzdenek a helyi horgászokkal. A versenyen részt vett Bodnár László polgármester, aki sokat tett a verseny színvonalas megtartása érdekében, és bizony az év végén az önkormányzat anyagi támogatása is jól jött az egyesületünknek.

– A díjakat és az értékes nyereményeket Takácsné Bánlaki Anikó alpolgármester és Borbély Mihály egyesületi elnök adta át. A díjátadást követően egy igazán finom hurka-kolbász ebéddel láttuk vendégül a kitartó horgászokat – tette hozzá befejezésül Biri Imre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában