Muzsika – tiszta forrásból

Nyíregyháza – A népzenei kurzusok segítik a fiatalok pályaorientációját.


Nem apad el a népzene tiszta forrása, szerencsére mindig vannak olyan fiatalok, akik ápolják őseink hagyományait, s nem hagyják elveszni a szellemi értékeket. Ezt a folyamatot segíti a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium egy olyan több részből álló sorozattal, amelyet támogat a Csoóri Sándor Alap egy nyertes pályázat révén.

A tanárokra is gondolnak

A kurzussorozat célja, hogy a foglalkozások segítsék elő a népzenét tanuló 5., 6., 7., 8. osztályos diákok pályaorientációját, s megalapozza a fiatalok hangszeres technikai tudását és zenei elméleti ismereteit. A növendékeknek tartott foglalkozások mellett az őket kísérő pedagógusok számára is lesznek szakmódszertani előadások, szakmai fórumok, ezekkel is segítve a további munkájukat.

A kurzus résztvevői koncerteken is bemutathatják a tanultakat, ezeken a hangversenyeken közreműködnek a kurzus oktatói, valamint a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium népzene szakos növendékei is. A következő kurzus január 18-án 9 órakor kezdődik, az erre az alkalomra meghívott előadók: Puskó Márton (hegedű), Hegedűs István (furulya), Palazsnik László (harmonika).

KM
hirdetés