Muzsikáló Múzeum

Nyíregyháza – A nyári ráérős estékre kínál tartalmas, ám szórakoztató programot a Jósa András Múzeum.

Állandó és időszaki kiállításainkhoz biztosítunk keddi délutánokon rendhagyó tárlatvezetést, illetve röpke félórányi élő zenét a klasszikus könnyűzene, a jazz és az örökzöldek köréből.

Első kedden, július 12-én 17 órától a Marianet Duo, július 19-én Kosik Anita, majd július 26-án, ugyancsak 17 órától dr. Bánhidiné Maróti Magdolna szerepel a Múzeum udvari színpadán. Esős időben az aula fogadja a művészeket és a vendégeket.

A Magyar Tudományos Akadémiától balatonfüredi szállodákon át Debrecen, Eger és Tarcal jeles eseményei mind lehetőséget kínáltak a professzionális muzsikusok Sárosi Mariann ( hegedű ) és Füzesséry Tibor ( gitár ) fellépéseihez. Bachtól Eric Claptonig válogatnak estéiken.

A múlt héten Sheila volt a Hairban, most Francescara készül a Szabadtéri Színpadon a Móricz Zsigmond Színház népszerű művésze, Kosik Anita. Ő a Kőbányai Zenei Stúdióban képezte hangját, így készült a Színház – és Filmművészeti Egyetemre.

Maróti Magdolna egykori Táncdalfesztivál-os sztár volt, Bódi Magdi, a jeles jazz énekes barátnője.Ma a ZIG Singers, majd a Hang-Szín Színitanoda alapítójaként, Muri Enikő, vagy például Pankotay Péter tanáraként emlegetjük. A Múzeumban megmutatja majd, hogyan énekli ő a rocknagyikat.
Minden egyéb meglepetés! Kóstolják meg, eme igencsak kellemes csemegét!

– Jósa András Múzeum –
hirdetés