MVLC: Amit akartak, azt hozták Szentesen

Akt.:
„Menetelnek” a miskolciak
„Menetelnek” a miskolciak
Miskolc – Idegenben játszott bajnoki mérkőzést szombaton a Pann­Ergy-MVLC OB I-es férfi-­pólócsapata.

A miskolciak (akiknek a keretéből Dőry Farkas hiányzott) abszolút esélyesként utaztak a csongrádiakhoz a B csoport 10. fordulójában, lévén a keretük erősebb, mint a vendéglátóké, és a két csapat első, borsodi meccsét is magabiztosan nyerték. Az újévnyitó összecsapáson mintegy két és fél percet kellett várni az első gólra, ezt az MVLC amerikai légiósa, Bowen szerezte, büntetőből (0-1), miután Kókai szabálytalankodott a hét közben első felnőtt válogatott mérkőzését játszó Vadoviccsal szemben. A hazaiaktól Pellei F. akcióból egyenlített (1-1), de az első negyed második része teljesen a látogatóké volt: Sánta centerben jól mozgott (1-2), Vörösék hiába lőttek, nem találtak csak kapust, Vadovics és Halek viszont hálót (1-4), így korán tisztes előnyt szerzett a PannErgy.

Kiállított Misic

A második felvonásban – mi­után Halek ezúttal másodszor is elhozta a labdát a ráúszásnál – Misicnek fújtak támadóhibát a bírók. A miskolci csapatkapitány ezt követően kiharcolt egy kiállítást, Kuzmenkóra jött ki a figura, és máris 1-5 lett az eredmény. Somogyi szépített (2-5), ám Bowen előnyből a szentesi kapuba bombázott (2-6). Aztán sokáig hiába küzdöttek a csapatok, elhibázott támadások voltak, mintsem gólok, azonban 1:05 perccel a vége előtt Tóth beállította a fél­idei állást, igaz, előnyből Bowen még elpuskázott egy lehetőséget – bár már nagyon kevés idő, csak 2 másodperc volt a dudaszóig.

Visszatérve a medencébe, a harmadik menetre, bő egy percet követően Kiss K. nem rontotta el a csapatának megítélt ötméterest (4-6). A borsodiaknak azonban nem volt okuk arra, hogy idegeskedjenek, tudták, hogy miként lehet lehűteni a kapaszkodni kívánó Szentest. 2:34 perc pergett le ezen negyedből, amikor Milicic elkezdte „nagy napját”; akciógólt láthatott tőle a közönség (4-7). Nagy M. kivédett kísérlete után megúsztak a vendégek és Bowen biztosan hajtotta végre a dolgát (4-8). A következő, visszalévő három perc bővelkedett eseményekben: Nagy M. szépített (5-8), Milicic duplázott (5-9), Takács visszahozta csapatát mínusz háromra (6-9), míg már csak 12 másodperc volt az utolsó szünetig, mikor Misicet cserével kiállították a bírók.

Magabiztosan

Az utolsó felvonásnak úgy mentek neki a küzdő felek, hogy nagy valószínűséggel nem borul a papírforma, és mindez el is dőlt véglegesen, amikor Milicic megszerezte aznapi harmadik találatát (6-10). Palotás mozdulata nem volt csúnya, tetszett a hazai szurkolóknak (7-10), de mint kiderült, ez volt az aznapi utolsó szentesi gól. A Pann­Ergyben még volt ötlet, elképzelés, hajtás az újabb „dugóért”, ez nem is maradt el, sőt Halek (7-11) és a center Sánta (7-12) is megduplázta addigi góljainak számát, így összességében magabiztosan nyert a vendégcsapat.

A miskolciak ezen sikerrel őrzik harmadik helyüket a csoportban az Eger és az OSC mögött.

– Molnár István –


Jegyzőkönyv

Metalcom-Szentes – PannErgy-Miskolci VLC
7-12 (1-4, 2-2, 3-3, 1-3)

Szentes, 200 néző. V.: Vogel, Dodog.

Metalcom-Szentes: György – Kiss K. (1), Nagy M. (1), Palotás (1), Vishnyakov (-), Somogyi (1), Takács (1). Csere: Kókai (-), Pellei K. (-), Vörös V. (-), Tóth (1), Pellei F. (1). Vezetőedző: Pellei Csaba.

PannErgy-MVLC: Csoma – Kuzmenko (1), Bowen (3), Vadovics (1), Misic (-), Milicic (3), Halek (2). Csere: Nagy Á. (-), Hornyák (-), Berta (-), Sánta (2), Jakab (-), Lukács D. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Kiállítások: 1/11, ill. 2/8

Ötméteresek: 1/1, ill. 1/1

Pellei Csaba: – A mi szempontunkból voltak jó és kevésbé jó szakaszai a mérkőzésnek, sajnos nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, amivel még jobban meg tudtuk volna nehezíteni ellenfelünk dolgát. Ilyen arányban is megérdemelten nyert a Miskolc. Sok sikert kívánok nekik a szerdai nemzetközi kupa elődöntőre.

Dr. Sike József: – Nagyon jó a kapcsolatunk a szentesiekkel, hiszen három éven keresztül ide jártunk edzőtáborozni. Jelenleg nem azonos célokért küzd a két csapat, és ez kijött a mérkőzésen. De gratulálok a hazaiaknak, mert az utóbbi időben rengeteget fejlődtek.

hirdetés