Nagy a sor, szinte minden megyéből vannak átjelentkezők

Akt.:
Nagy a sor, szinte minden megyéből vannak átjelentkezők
Nyíregyháza – Kígyózó sor állt kevéssel fél tizenkettő előtt a nyíregyházi 47. számú szavazókörben a Vasvári Pál Gimnázium bejárata előtt, ugyanis a nyíregyháziakon kívül az átjelentkezők itt voksolnak.

– Szinte minden megyéből vannak átjelentkezők – mondta el Szikora Zoltánm a szavazatszámláló bizottság elnöke. Mint ismert: péntekig kérhették át magukat azok a választásra jogosult állampolgárok, akik Nyíregyházán nem rendelkeznek állandó lakcímmel, de a választás napján a megyeszékhelyen tartózkodnak. Ők a saját lakóhelyük szerinti választókerületi jelöltjeikre adhatják le szavazataikat és természetesen pártlistára is húznak.

– A kórházi dolgozók egy része, azok az egyetemisták, akik a hétvégén nem mentek haza, itt szavaznak ebben a szavazókörben, de az imént a Mosonmagyaróvárról érkező focicsapat is itt ikszelt – folytatta az elnök, miközben egyfolytában eligazította az érkezőket. Elmondta: semmilyen rendkívüli esemény nem történt délelőtt. Sokat dolgozik a bizottság, folyamatosan érkeznek a voksolók, több mint kétezer szavazó voksolhat este hétig ebben a szavazókörben.
hirdetés