Nagy a tét az emlékversenyen

Bocskai István-emlékverseny
Bocskai István-emlékverseny
Debrecen – Tizenöt ország válogatott ökölvívói lépnek szorítóba január 24-27. között a debreceni Hódos Imre-sportcsarnokban, az 51. Bocskai István-emlékversenyen.

Európa egyik legrangosabb amatőr bokszversenyén idén is óriási mezőny teszi tiszteletét – hangzott el az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján. Szántó József, a Magyar Ökölvívó-szövetség szakfelügyelője hangsúlyozta, a Bocskai-emlékversenyen már az olimpiai felkészülés jegyében zajlik, és örömmel fejtette ki, hogy két hajdú-bihari versenyző – nevezetesen Kalucza Norbert (DVSC) és Varga Miklós (Hajdúsámson) – is nagy reményekkel húz kesztyűt.

– Mindketten rendkívüli tehetséggel megáldott versenyzők, akik a pekingi olimpián méltóképpen képviselhetik majd a hajdúsági színeket. Arra is esély kínálkozik, hogy hazai pályán, Debrecenben vívják ki a részvételi jogot, ugyanis a magyar szövetség elöljárói lobbiznak az európai szövetség vezetőinél, hogy a 2008-as Bocskai-emlékversenyen olimpiai kvalifikációs torna legyen jövő januárban – mondta a szakfelügyelő, hozzátéve, hogy az idei viadalon rendkívül kiélezett csaták várhatók, már csak a magyar válogatott tagság megszerzéséért is, miután Balzsay Károly szövetségi kapitány együttesében senkinek sincs bérelt helye.

A Bocskai-emlékversenyen résztvevő országok:

Ausztria, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Oroszország, Németország, Litvánia, Lettország, Észtország, Románia, Moldávia, Törökország, Nigéria, Irán, Magyarország.

A 2007-es Bocskai-emlékverseny menetrendje:
Január 24., szerda: selejtezők, 14 és 18 óra.
Január 25., csütörtök: selejtezők, 14 és 18 óra.
Január 26., péntek: elődöntők, 16 óra.
Január 27., szombat: döntők, 17 óra.

B.A.Sporthírek


hirdetés