Helyi közélet

2013.07.23. 18:08

Bátorságért Érdemjel Buczi Tamás Nándornak és Kristóf Imrének

Berettyóújfalu, Nyírbátor - Bátorságért Érdemjelet kapott a berettyóújfalui lánglovag és a Hortobágy Mentőcsoport egyik tagja.

Berettyóújfalu, Nyírbátor - Bátorságért Érdemjelet kapott a berettyóújfalui lánglovag és a Hortobágy Mentőcsoport egyik tagja.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szakképzésben végzett állományának kibocsátó ünnepségén július huszadikán Bátorságért Érdemjelet vehetett át Buczi Tamás Nándor tűzoltó százados, a Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka és Kristóf Imre tűzoltó főtörzsőrmester, a Hortobágy Mentőcsoport tagja.

Az érdemjelet Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere adományozta a lánglovagoknak a dunai árvízi védekezés során tanúsított kiemelkedő helytállásuk, és bátor magatartásuk elismeréséül.

Kristóf Imre, a Nyírbátori tűzoltóság hivatásos tagja Kismaroson, az ártéren lévő házak ellenőrzését végezte a vízi-rendészettel közösen, amikor egy házaspárt találtak az egyik ingatlanban, akik a rendőrség felszólításának ellenére sem hagyták el otthonukat. A feleség cukorbetegségben szenvedett, ezért egészségügyi ellátásban kellett részesíteni. Az ellátás közben a férj elkeseredésében a ház melletti korlátra felugorva, a vízbe akarta vetni magát. Kristóf főtörzsőrmester lélekjelenlétének köszönhetően sikerült a tragédiát megakadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában