A nagyközség ékkövei ők

2020.05.22. 10:09

Ahol tanulni mindig élmény

A nyírbogáti gyerekek szívesen vállalkoztak a megmérettetésekre az online versenyhéten.

A versenyhéten minden korosztályt mozgósítottak a pedagógusok, s a jól megérdemelt jutalmazás, elismerés sem maradt el

Forrás: Iskola

– Nem szokványos módját éljük napjainkban a közoktatásnak. Hetek, hónapok óta arra intjük a tanítványainkat, hogy ne hagyják el otthonaikat. A tanulás természetesen nem marad el, hiszen a mindennapos iskolába járást felváltotta a digitális oktatás. Mi, tanárok igyekszünk változatos módszerekkel: videókkal, tankockákkal, prezentációkkal, motivációs kártyákkal érdekessé és sokszínűvé tenni a tanítási órákat. A folyamatos kapcsolattartás, visszajelzés talán fontosabb, mint valaha, a kellő pillanatban adott-kapott dicséret, buzdítás, megerősítés pedig rendkívül ösztönzőleg hat a diákokra, még szorgalmasabban tanulnak, fejlődnek – meséli Száva Erika, a nyírbogáti Vántus István Általános Iskola intézményvezetője.

Számkirályt választottak

Az „Élménysuli” cím elnyerésére jó eséllyel pályázó iskola tantestülete számos online versenyt hirdetett meg a tanulók körében annak érdekében, hogy egy kis izgalmat csempésszenek a bogáti gyerekek mindennapjaiba, s hogy a versengés örömét – a járványügyi helyzet miatt hozott intézkedések szem előtt tartása mellett – az idén is átélhessék a vállalkozó kedvű diákok.

– A versenyhéten minden korosztályt mozgósítottunk. Mesemondó versenyt hirdettünk a legkisebbeknek, amelyen az óvodások és az első osztályosok vettek részt. A második és a harmadik évfolyamosok körében arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szinten sajátították el a tanulók a kifejező, hangos olvasást. A negyedikeseknél a legjobb számoló elnyerte a megtisztelő „számkirály” címet. Felső tagozatban tudásbajnokság, tippmix, „Okosabb vagyok, mint egy ötödikes!” és TikTok versenyekre invitáltuk a játékos kedvű tizenéveseket – ismertette az intézményvezető.

A nagyközség ékkövei ők

– Az online versenyhéten a diákok, szülők és pedagógusok egyaránt megbizonyosodhattak arról, hogy a jelenlegi oktatási helyzetben is lehet élmény a tanulás, és bármilyen nehézséget állítson is elénk az élet, a Vántus-iskola tantestülete igyekszik az értékteremtő és -közvetítő tanítási-tanulási folyamat ékköve lenni a nagyközségben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy elnyertük a „KAPOCS-iskolahálózat partnerintézménye” megtisztelő címet – jegyezte meg Száva Erika.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában