Nagy élményt jelentett a természet sok kis titka

A nyírbogdányi iskola diákjai Tanyik Józseffel a tóparton
A nyírbogdányi iskola diákjai Tanyik Józseffel a tóparton - © Fotó: M. Magyar László
Nyírbogdány – Határozókönyv a kézben, távcső a nyakban. Így indultak el az elmúlt szombaton a nyírbogdányi fiatalok Őzetanyán, hogy Tanyik József vezetésével a halastavakat körbejárva megismerkedjenek a vizek élővilágával, az itt fészkelő és a vonuló madarak titkaival.

Volt egy másik csoport is, de annak a tagjai Hajzer Lajos vadász irányításával az erdők állatait, a természet szépségét fedezték fel Bogdány határában. Hogy valamennyi fiatal megismerkedhessen mind a két helyszínnel, az ebéd elfogyasztása után a két csapat helyet cserélt.

Első alkalommal rendezte meg diákok számára az Óvd és védd a természetet! címmel programját a nyírbogdányi székhelyű Horgász, Vadász, Természetbarát Szolidaritási Egyesület, hogy ezáltal is nevelje a fiatalokat a bennünket körbevevő tájak szeretetére, védelmének fontosságára.

A szombati tóparti és erdei séta után nagy lelkesedéssel számoltak be a szervezőknek a látottakról a diákok, hiszen élményt jelentett számukra az úton talált fácántoll, a vízisikló levedlett bőre, a kagylóhéj.

Mint Kántor László, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, már két éve meg akarták rendezni a természetvédelmi eseményt, ám hiába nyertek támogatást, a sok pályázó miatt végül forintokat nem kaptak, így az idén saját erőből, a tagok támogatásával valósították meg a programot.

Az egyesület a nyírbogdányi Székely Elek Egyesület kis csapatát és az általános iskola diákjait látta vendégül, s a kedves szavak mellett volt tízórai, ebéd, a program végén pedig meglepetésként jégkrémet kaptak a fiatalok.

KM-MML
hirdetés