Nagy fordítás után a nyolc között

Fucsovics Márton a végén megint boldogan futhatott a hálóhoz
Fucsovics Márton a végén megint boldogan futhatott a hálóhoz - © Fotó: opendorleans.com
Nyíregyháza – Top százas ellenfelét hátrányból győzte le a franciaországi teniszversenyen Fucsovics Márton.

A négy évvel ezelőtti wimbledoni elődöntős, a lengyel Jerzy Janowicz (145. a világranglistán) után újabb skalpot gyűjtött be Fucsovics Márton (109.) a franciaországi Orléans-ban.

A 127 ezer eurós, keménypályás viadal nyolcaddöntőjében a nyíregyházi teniszező a viadal hetedik kiemeltjét, a top százas szervagépet, a kazah Alexander Bublikot (95.) győzte le úgy, hogy volt pillanat, amikor Marci szempontjából 3:6, 2:4-et mutatott az eredményjelző. Amikor pedig innen is visszajött a magyar játékos, 4:4-nél és 0–40-nél újabb három adogatáselnyerési esélye akadt a meccs egésze alatt összesen húsz ilyen esélyéből hármat kihasználó kazahnak, de innen nem volt megállás.

Marci tehát tizenhét bréklabdát hárított, ami azért is következhetett be, mert a meccs során 11 kettős hibát vétett. A 7:5-re megnyert második szettet annak is köszönhette, hogy egyre jobban reagált ellenfele adogatásaira és ejtéseire, a döntő játszmában pedig a szervája is feljavult, így a 2:1-nél megszerzett brékelőnyét magabiztosan végigvitte. A vége 1 óra 54 perc alatt 3:6, 7:5, 6:3 lett, így Fucsovics Márton pénteken már a negyeddöntőben léphet pályára.
hirdetés